![](//gportal.hu/portal/beggyo/image/gallery/lief.gif)
Hozzávalók
200 g aszalt gyümölcsök (sárgabarack, meggy, szilva,alma,stb), 50 g kaliforniai mazsola, 30 ml barackpálinka, 125 g vaj, 100 g cukor, 250 g liszt, fél csomag sütőpor, fél mokkáskanál őrölt fahéj, fél mokkáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 2 db tojás, 1 evőkanál méz, 50 ml tej
Elkészítés:
Az aszalt gyümölcsöket és a mazsolát apró darabokra vágjuk, és összekeverjük a barackpálinkával. A vajat felolvasztjuk, és a muffinformát kikenjünk vele. A maradék vajat félretesszük. A sütőt 200 °C előmelegítjük. A cukrot összekeverjük a liszttel, a sütőporral, a fahéjjal és mézeskalács fűszerkeverékkel. Hozzáadjuk az össze vágott gyümölcsöket és a mazsolát. A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, mézet és a tejet. Kanalanként a lisztes keverékhez adjuk. Ne legyen túl folyékony a massza! A tésztát a formába töltjük és 200°C sütőben kb. 20 percig sütjük. Kb 12 db finom muffint kapunk.
![](//gportal.hu/portal/beggyo/image/gallery/lief.gif)
Hozzávalók:
1,5 dl tejszín, 1 cs vaníliás cukor, 20 dkg csoki, 3 dkg vaj, 2 cl likőr, 2 cl rum, 5 dkg mazsola és kevés narancshéj Csokikapszulához: 15 dkg olvasztott csoki
Elkészítés:
1, 5 dl tejszínt felforralunk 1 cs. vaníliás cukorral és hagyjuk hűlni. 20 dkg csokoládét gőz fölött felolvasztunk, belekeverünk 3 dkg vajat, 2 cl likőrt. Majd összekeverjük a tejszínnel és hozzáadjuk a rumba áztatott mazsolát, naracshéjat.A hűtőbe tesszük dermedni, és myomózsákba téve megtöltjük vele a csoki kapsznikat. Vagy golyókat formálunk belőle reszelt csokoládéba (pitított darabolt mogyoróba, kókuszreszelékbe, stb.) forgatjuk, esetleg bevonjuk csokival és fehércsokival díszitve mignonpapírba tesszük, és vissza a hűtőbe.Adagonként, és bacsomagolva ajándékként is adhatjuk becsomagolva. |